Geheimhouding, geheimhoudingsbeding in de arbeidsovereenkomst
Werkgevers nemen wel eens een geheimhoudingsbeding in een arbeidsovereenkomst op, om zo de belangen van het bedrijf betreft oneerlijke concurrentie te dienen en dit te voorkomen. In zo geheimhoudingsbeding staat omschreven, waar de werknemer een geheimhoudingsplicht over heeft opgelegd gekregen. Er zijn niet veel wettelijke regels over deze geheimhoudingsplicht.
Geheimhoudingsplicht en rechtszaken
Bij een rechter moet een werkgever aantonen en dus bewijzen dat een werknemer een geheimhoudingsbeding heeft overtreden. Het aantonen en bewijzen van het overtreden van een geheimhoudingsbeding bij een rechter is moeilijk. Stel dat een concurrent op de hoogte is van allerlei vertrouwelijke informatie, na het in dienst treden van een voormalig werknemer van het andere bedrijf waar de voormalig werknemer de geheimhoudingsbeding mee heeft gesloten, dan bestaat er een vermoeden van het overtreden van de geheimhoudingsplicht.
Vermoeden overtreding geheimhoudingsplicht is geen bewijs
Dit vermoeden van het overtreden van de geheimhoudingsplicht is geen bewijs. Geen bewijs, betekent dat een ander bedrijf, voormalig werkgever of persoon niet kan aantonen dat dit geheimhoudingsbeding is overtreden. Dan kan een rechter dus ook geen boete opleggen voor dit geheimhoudingsbeding. De voormalig werkgever moet dus bewijs leveren bij een rechter, dat het geheimhoudingsbeding is overtreden. Net zoals bij een concurrentiebeding, kan een rechter een boete opleggen bij het overtreden van het geheimhoudingsbeding.
Klokkenluiders
Klokkenluiders maken misstanden in organisaties of overheidsinstanties openbaar. Werknemer zijn verplicht loyaal en discreet te zijn. Een werknemer kan zonder loyaliteit en discretie, goed werknemerschap verweten worden. Een klokkenluider mag alleen misstanden melden die in het algemeen belang en dus in ieder mens in Nederland zijn belang kan zijn. Misstanden die in het algemeen belang zijn in Nederland zijn:
- Het overtreden van de Nederlandse wet;
- Gevaarlijk voor de volksgezondheid;
- Gevaarlijk voor de veiligheid van werknemers, klanten of andere mensen;
- Aantasting van het milieu; of
- Gevaarlijk voor het goed functioneren van een overheidsorganisatie of bedrijf, door een nalaten of onbehoorlijke handswijze.
Resultaat halen, uw zaak winnen
De meest steekhoudende argumentatie wat bewijs ondersteunt, om zo een kwestie of rechtszaak zo goed als mogelijk op te lossen. Dat is waar wij naar streven en altijd ons best voor doen. Alle recente ontwikkelingen betreft Nederlandse wetgeving en jurisprudentie rondom arbeidsrecht, worden door onze juristen bestudeerd en ruimschoots besproken. Mede daardoor lossen en helderen wij alle arbeidsrechtelijke en arbeidsrechtelijk gerelateerde kwesties op. Dit doen onze juristen op een zo goed mogelijke wijze, zodat vaak het beste resultaat wordt gehaald evenals het vooraf gestelde doel. Juridisch advies, rechtszaken en procedures, bemiddelingen, onderhandelingen, het opstellen van processtukken/andere juridische documenten of als gesprekspartner. De juristen van nummer1arbeidsrecht doen het voor u!
Onze specialisaties in het arbeidsrecht
Mensen hebben recht op deskundig juridisch advies van hoge kwaliteit. Bij rechtszaken heeft u recht op doortastende rechtsbijstand van een scherpe, bedachtzame en meedogenloze jurist. De juristen van nummer1arbeidsrecht zijn u van dienst betreft:
- Gerechtelijke procedures betreft arbeidsrecht;
- Ontslag of dreigend ontslag;
- Een ontslag op staande voet;
- Een arbeidsconflict of een dreigend arbeidsconflict;
- Een vaststellingsovereenkomst (VSO);
- Concurrentie- of relatiebeding of een onredelijk concurrentie- of relatiebeding;
- Een transitievergoeding;
- Het opstellen, wijzigen of beoordelen van een arbeidsovereenkomst;
- Het opstellen, wijzigen of beoordelen van arbeidsvoorwaarden;
- Loonvorderingen;
- Beoordelen beëindigingovereenkomst/vaststellingsovereenkomst;
- UWV (o.a. verweerschrift);
- Loonvorderingen;
- Sociaal zekerheidsrecht en uitkering;
- Naleving cao;
- Een Proeftijd
- Re-integratie;
- Arbeidsongeschiktheid.
- Zekerheid WW-uitkering en WW veilig ontslag;
- Juridisch arbeidsrechtelijk advies en hulp aan natuurlijke personen als mensen;
- Juridisch arbeidsrechtelijk advies en hulp aan rechtspersonen als bedrijven;
- Etc.
Meer informatie
Meer informatie over de hierboven genoemde diensten vindt u aan de bovenzijde van deze website in de balk waar u op kunt klikken
1e juridisch advies gratis en vrijblijvend
Een eerste gesprek of advies van ons is gratis en vrijblijvend. Wij bekijken gratis en vrijblijvend uw zaak of kwestie, zodat u de mogelijke oplossingen krijgt van ons. Wij beoordelen tevens eerlijk en realistisch wat de haalbaarheid en kansen van uw kwestie of zaak zijn. Op deze manier loopt u geen risico. Neem contact op met nummer1arbeidsrecht voor een 1ste gratis en vrijblijvend adviesgesprek, telefoongesprek of e-mailadvies op maat.
Contact nummer1arbeidsrecht
De juristen van nummer1arbeidsrecht kunnen u antwoord en advies geven op uw vragen, tot begeleiding gedurende het gehele juridische traject. Wilt u advies over uw conflict, een rechtspositie laten beoordelen of vragen stellen. Neem dan contact op met nummer1arbeidsrecht voor een 1ste gratis en vrijblijvend advies van onze deskundige juristen.
Tel: 040-8444523
E-mail: info@nummer1arbeidsrecht.nl
(Het contactformulier aan de rechterzijde van deze website kunt u invullen, zodat u door een jurist van nummer1arbeidsrecht wordt terug gebeld of gemaild)
Stel uw vraag
Contact
Nummer1arbeidsrecht
Zeelsterstraat 7A
5652 EA Eindhoven
Tel: 040-8444523
E-mail: info@nummer1arbeidsrecht.nl
Bereikbaar: ma-za 9u -20uur